Anime apžvalga

Žanras: Action, Comedy, Drama, Fantasy, Shounen, Supernatural
Mangaka: Kubo Tite
Leidėjas: Shueisha
Leidimo metai: nuo 2001metų. vis dar tesiamas
Apimtis: jau yra 37tomai. 345skyriai. vis dar tęsiamas
Baka Updates
Manga Fox (+manga online)
MyAnimeList
Stop Tazmo(parsisiūsti)
Paprastas penkiolikmetis vaikinukas, Kurosaki Ičigo, kuris ne visai nepaprastas, nes nuo vaikystės mato dvasias, sutinka mirties dievą(nelaužant liežuvio tiesiog 'shinigami') Rukia Kučiki. O kai jau sutinka, tai ir prasideda visokios nesamonės: vaikinuko namą užpuola neaiškios kilmės padaras, o bernužėlis jau norėjo nešti muilą, kai Rukia gavo į kaulus, t.y nesugebėjo susitvarkyti su savo darbu ir pavojus pradėjo grėsti visai Ičigo šeimynėlei. Jaunuolyje prabudo atsakomybės jausmas ir jis perima iš mirties dievo dalį jo galių ir pats tampa mirties dievu perdurdamas save Rukios katana (nors ir skamba absurdiškai, tai mažiausiai keista šio anime dalis). No šiol jis padeda Rukia'i kovoti su monstrais (kurie beje yra mirtingūjų vėlės) ir gelbėti mirusiųjų dūšeles (čia blogiečiai ir geriečiai, tik šitoj mangoj geriečiai vilki juodais kimono yra mirties dėvai ir jų labai daug...). Ičigo sekasi gana neblogai - su Rukia jie puikus duetas. Bet po kelių mėnesių linksmybių - Rukia paslaptingai dingsta (et norėjo paslaptingai, bet jai kažko neišėjo... pagrobė ją. pagrobę...) Nu va nuo čia ir prasideda visas įdomumas.
Bet rimtai kalbant, tai manga yra be galo populiari, vis dar tęsiama, pagal ją sukurtas amine. Bleach pasižymi puikiu piešimu, įdomiu siužetu, spalvingais veikėjais. Veiksmo eigoje atsiskleidžia jų asmenybės, norai, siekiai. Kovos scenos puikiai nupieštos. Bet kad nebūtų taip sausa, tai nemažai ir humoro, kuris tikrai atpalaiduoja nuo įtemto siužeto.
Viena iš mano mėgstamiausių mangų. Paliko didelį įspūdį mano gyvenime, nors jau kurį laiką neteko progos nosį įkišti į naujuosius skyrius.
.Patartina paskaityti viseim, nes tai tikrai to vertas kūrinys.

Ir dar, aš labiau siūlyčiau patį anime, o ne manga, nes anime kartais, ypač per past time arc, labiau išplėstas, labiau viskas paaiškinama, nei mangoje. Keistai iš šono atrodo, nes mangų nemažai skaičius ir tai griauna mano nuomonę apie manga ir anime skirtumus
.gif)
.gif)

Bleach didysis konkurentas Naruto yra kuriamas 10 metų ir jo piešimas kuo toliau tuo labiau bjaurėja.